Kontakta oss

Skicka oss ett meddelande om det är något du undrar över.
Du får svar så snart vi hinner.

FAQ

Vad är PRINCE2®?

Svar: PRINCE2® (PRojects IN a Controlled Environment) är en strukturerad metod för en effektiv projektledning. Det är en allmän metod, baserad på bästa praxis, för ledning av alla slags projekt och den har blivit standardmetoden för organisering och ledning av projekt världen över.

Vilken PRINCE2-kurs är lämplig för mig?

Svar: Foundation är grundnivån i PRINCE2. Kursen ger en god grundförståelse för principerna och terminologin inom PRINCE2. Kursen lämpar sig för alla som jobbar med projekt och som vill ha förståelse för roller, ansvarsområden och användning av PRINCE2.

Practitioner är fortsättningsnivån i PRINCE2 och vänder sig främst till personer med projektansvar. PRINCE2 Practitioner ger kunskap i praktisk användning och tillämpning av PRINCE2. Du måste vara certifierad i Foundation för att gå vidare till Practitioner. 

Hur mycket inläsningstid behöver jag för att klara examensskrivningen?

Svar: Alla deltagare har olika bakgrunder med varierande kunskaper och förberedelsetiden varierar därmed från person till person.  Metiers kurser är självstudier via vår e-learningsportal. Foundation består av 15 st e-lektioner och Practitioner består av 6 st e-lektioner. Vi rekommenderar 1 timme per lektion och ytterligare 20 timmar till inläsningen av PRINCE2-manualen. 

Hur anmäler jag mig till en kurs?

Svar: Du anmäler dig online genom att klicka på Beställ PRINCE under menyfliken "Kurser och beställning". När din anmälan är registrerad (sker samma dag) får du ett mail med bekräftelse och inloggningsuppgifter till vår e-learningsportal. Du kan därmed starta inläsningen direkt. PRINCE2-manualen skickas till dig med post och är hos dig inom några dagar. 

Ingår det någon kurs-litteratur?

Svar: Allt du behöver för att certifiera dig ingår i din beställning. PRINCE2-manualen heter “Managing Successful Projects with PRINCE2 - 2009 Edition”/”Att leda Framgångsrika Projekt med PRINCE2” är en del av din beställning. 

Vilka språk kan jag studera på?

Svar: Du väljer om du vill studera på engelska eller svenska. Ditt språkval inkluderar allt material och examensskrivningen.